INTERVJU

Manpower er en privat paraplyorganisasjon (amerikansk), en pyramidestruktur basert på utskiftbar menneskelig arbeidskraft

Hos Manpower fører tidligere arbeidserfaring til plassering i Avdeling Kantine og til nytt intervju, én etasje opp i et langstrakt kontorlokale som fra ende til  annen er inneaktig, belagt med et lydteppe av kontor og kopimaskiner og samtidige telefonsamtaler på hjulsatte stoler foran dirrende blåskjermer i blekgrå innfatning.

Intervjuet blir en sklissen erfaring av å manipuleres. Kvinnen er ikke noe særlig stort lys, men desto farligere følger hun instruksene nøyaktig etter skjønn, til beste for dem (arbeidsgiverne) som skal tjene på dem (arbeiderne) de (Manpower) sender ut. Hun går igjennom brosjyrene jeg blir pålagt å lese, svarer på spørsmål og kommer med tilleggsopplysninger, alt på en måte som virker utenatlært. Antagelig har hun den funksjon å drille meg til å tro at arbeidsgiver er i min tjeneste - utspekulert. Underskriver en kontrakt. Blir tildelt en arbeidsuniform mot depositum som skal trekkes av første lønn, får en håndbok i anbefalt adferd, og et første oppdrag som skal påbegynnes to dager senere. Oppriktig ambivalent går jeg gjennom denne innpodningen av holdninger. Oppfører meg fårete; det kommer av seg selv og tjener begge parter i denne situasjonen. På en banal måte ligner det forholdet til våre foreldre når vi er avhengige.


<< Tilbake  //  Det neste skulle bli: Felles Data AS >>