Filipstadkaia, Uni Storebrand
Filipstad, nytt bygg i klem mellom Munkedamsveien og bryggetorget på sørvestenden av Aker brygge. Hentes av en liten asiatisk kvinne.

Garderoben og toalettet ligger én etasje under havflaten ved siden av garasjen, bak låste bunkersdører. Bare kjøkkenet to etasjer opp kan nås med heisen ved hjelp av dette magnetkortet for "besøkende".

På vei rundt med en fullstablet tralle nyvaskede kjøkkenting får jeg se maskiner som monstere; de røper seg ved at det ligger filtermalt kaffe rundt en sylinderformet beholder, et utstikkende stålrør er tilklisset med agurkskall på innsiden.

I kantina jobber 21 fast, fire av dem i oppvasken, pluss vikarer. En av landets største og mest påkostet utstyrte, beregnet på 1400 brukere, med ekstra "gjestekantine" (gourmetrestaurant). Vi er to damer på hver side av oppvaskmaskinen, to som skyller og setter inn, to som tar av glovarm renvask, sorterer og rydder det ut på torgplassene der alle betaler med magnetkort. Det tar meg en time  å lure fram et grin hos den damen jeg jobber sammen med.


<< Tilbake  //  Det neste skulle bli: Statoil >>