Slemdalsveien 5; Politihøyskolen, en etasje opp. Oppdraget går ut på assistere en fast ansatt kokk med å lage varmmat til lunch og middag.

Kjøkkenet er stort og alt brukes. Gutten som kommer bort og presenterer seg sier strengt; Det er vi to (du!) som skal fikse dagen her. Han oppfører seg litt spesielt. Vi har mye å gjøre og gjør det, etterhvert som jeg ikke faller fra, fortsetter han å lære meg fort og ordentlig. Det hele utvikler seg til å bli samarbeid, vi tar i. I pausen forandrer han karakter og sier etter taushet at han er glad jeg tåler ham. Det er en stor grovkornet jobb vi gjør, mye tungt å bære og risiko for at maten ikke blir god. Kasser med wienerschnitzeler (fra et islager med bølgeblikk langs veggene og istapper fra taket) legges ut som en kortstokk, i en stor kvadratisk stekepanne med centimetere glohet olje som spruter for hver ny frossenschnitzel. Litervis av suppe og saus, mange kilo poteter.

En morgen jeg skjærer salat og har glemt hvor jeg er, står en politiuniform i en krok på kjøkkenet, jeg skvetter, men han spør blygt om de vaflene som han er blitt sendt for å hente er ferdige. Under matutdelingen senere på ettermiddagen løsner vi, fleiper med og mobber politiet. Dette gjentar seg hver dag, det er ikke bare jeg som er nervøs vikar.


<< Tilbake  //  Det neste skulle bli: Akershus fylkeskommune >>