Kjelsåsveien 161; Tandberg. Manpower KantineService A/S (118), slik var det ikke sist jeg var her (nr. 6, oppdrag 4).

Skråvegg av murstein, døren inn i standard kantinefarger, blanke flisvegger i hvitt og det ubestemmelige gråmetallet som speiler og får mat til å bli saftige farger.

Der står Kåre, en lubbenstor, snauklipt ung mann, og blir overrasket han og. Samtalen begynner med minutters mellomrom etter hvert forsøk på å huske hverandre: Vækerø, Kantine 1, Hydro, og år tilbake. Vi vasket disken og noe slikt en gang, og vi overhørte hverandres samtaler. Fotball (VIF) og fyll.     

Kaffe? Bare ta! Legge opp plastporsjonsbegere på 8 stålbrett men nå med (papir)duk under. Disse standardene! Skjære panert fisk i to, legge opp tre brett. Pynte. Bare det at han friskt forteller om fylleerfaringer er en tillitserklæring; han husker og gjenkjenner seg i en fortrolig stemning, som så sant er der - man kan se bort fra hva den fylles med av ord, bilder og hva vi ler av. P3 står på. CD´er og. Griper eggjobben med engang. De oppdages liggende til avkjøling i en kjele. Han lærer meg - etter bestefar - å slå sprekk og rulle dem fram på samme sted, slik at skallet knuses som et belte rundt det hele. Det går mye bedre.

Hvite plastbrett med grå korn i er kommet i tillegg til de gamle trebrettene, det er en liten forslumming siden sist, men egentlig ikke vesentlig. Ser på oppvaskrommet ut fra minnet og tror det blir vanskelig, men det er ikke sant, alt går helt riktig. Vasker bord og de mørkebrune diskene. Produksjonsfolk og utviklere går fortrolig og brukende rundt.

<< Tilbake  //  Det neste skulle bli: Lille Persille >>