Høvikodden; Veritas; tilbake tredje gang, møter en fetter på toget fra Nationalteateret til Sandvika stasjon, taxi til Veritas, ut i våt skogsmorgen. [Kort dag, svært trøtt, husker egentlig ingenting.] Det ligger som ellers ved Oslofjorden, lokalet er for åpent til å virke kantineaktig, kjøkkenet er langt. Først kommer ryddestasjonen, så administrasjonen og så smøreavdelingen (kaldmat) med lagerrom og et kjøleskap med glassvegger, bak det skrubb og varmkjøkken, til høyre bak det igjen brødavdeling og til venstre oppvask med egen maskin for brettvask (helautomatisert).

Kjenner igjen opptil flere. En stilling er kuttet siden sist. Av avdelingsleder får jeg overrakt et ark å lese (arbeidsinstruks som jeg ikke kan se noen autoritet i, bare at lederbyråkraten ikke arbeider praktisk, og knapt snakker). Blir deretter hentet inn på kjøkkenet. Pynter ost med paprika i tre farger. Legger opp sild; sursild, sennepssild, peppersild og tomatsild; dansken med gullkjeder hjelper. Brett plastres med plastfolie, det er veldig mange brett av hvert slag; husker riktig at det er stort rom for å finne på ting selv med maten.

En kvinne trekker øyenbrynene sammen når hun blir sett på eller kjenner seg tvunget til å være utadvendt, hun får meg stadig til å lure på om hun er en slags unnasluntrer - uvisst, men hun forsvarer sitt revir.

Steller utestasjonen og to disker, masse styr med påleggsbrikker som flyttes fra brett til brett og omorganisering av skåler, sammen med en ung jente. Vasker, bytter melk og heller på kaffe (instruks om en liten rød bryter under kaffemaskinen får jeg aldri noe forhold til). Trøttheten gjør meg intolerant ovenfor sultne gjester. Tørker over bordene i lille spisesal, leser senere at alle de rosa stolene skal stå rundt de runde bordene og de blå om de firkantede - det kan ikke ha vært noen aktuell rutine i det siste.

Røykepause, en dame fra en annen avdeling forteller om mor som skal sosialiseres på gamlehjem; huset hennes selges for over to millioner. Pausedrømmer.

Løper etter bussen.

<< Tilbake  //  Det neste skulle bli: Leif Høegh >>