Vectura, Haslevangen 16. Driver med import av alkohol. Utskilt fra Vinmonopolet, og halvprivatisert i henhold til EØS-regelverket. Bygningen ble tatt i bruk 1933.

Opp mot et enormt mursteinshus forskanset bak et høyt metallgjerde. Resepsjonen er en slags port. Her sitter to vakter; en streng mann printer ut navneskilt, blir bedt om å vente på å bli hentet. Blå lastebiler og varemottaksramper på området innenfor. En jente kommer og tar meg med opp på kontoret - for å spare på avstandene. Det er det virkelig en god del av. Også på kjøkkenet, og i spiselokalet, hvor blanklakkerte runde bord lyses opp av panoramautsikt mot sør og vest.

Rengjøring av oppvaskmottaket: I de to lange kummene under bakkene hvor skitten oppvask settes, samler det seg matrester. Vannslangen har et kraftig pistollignende håndtak. Vannet spyles bortover, først grovt, med Jiff og børste, så spyles såpen bort, og ristene og rullene legges tilbake.

Mot midten av den siste dagen inntrer avstanden, det er ingen vits i å bli mer kjent med hverandre. Jeg vet ikke hvem av oss som trekker seg tilbake først - det er en slags hevn fra begge parter, og en beskyttelse mot inntrengning og avskjed.

<< Tilbake  //  Det neste skulle bli: Vectura >>